Batatove muffiny

Ingrediencie

Batatové muffiny:

  • 1 (375 g) batat – mala by z neho byť 1 šálka kaše, ale pre istotu odvážte
  • 240 ml vody
  • 200 g (2 šálky) ovsených vločiek
  • 40 g kokosového alebo hnedého cukru
  • 1 lyžica prášku do pečiva
  • 1 lyžička škorice
  • štipka soli
  • 1 odmerka (7 g) Multivlákninového nápoja s jablkovou príchuťou
  • 1 odmerka (26 g) Formula 1 s pikantnou jablkovou príchuťou
  • ½ odmerky (14 g) Protein drink mix
  • 100 g orechového masla, napr. mandľového, kešu, lieskovoorieškového alebo arašidového
  • 1 šálka roztlačených batatov
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 vajcia

Kokosový krém:

  • 100 g odtučneného tvarohu
  • ½ odmerky (14 g) Protein drink mix
  • 20 g sušeného kokosu
  • 15 ml nízkotučného kokosového mlieka

Postup:

Vďaka batatom sú tieto muffiny krásne nadýchané, zatiaľ čo kokosová poleva im dodáva lahodnú sladkosť. Tento recept je plný prospešných látok Formula 1 s pikantnou jablkovou príchuťou, Multivlákninového nápoja a Protein drink mix, čo je ideálny spôsob, ako telu dopriať extra živiny, vlákninu a bielkoviny.

Olúpané bataty (nakrájané na 1 cm kúsky) varte na miernom ohni pod pokrievkou domäkka. Zlejte väčšinu prebytočnej vody. Znížte teplotu a nechajte vstrebať zvyšok vody. Dobre roztlačte a nechajte vychladnúť.

Ovsené vločky pomocou kuchynského robota pomeľte najemno. Pridajte cukor, prášok do pečiva, mletú škoricu, soľ, Multivlákninový nápoj s jablkovou príchuťou, Formula 1 s pikantnou jablkovou príchuťou a PDM.

Do batatovej kaše vmiešajte orechové maslo, vanilkový extrakt, vajcia a 240 ml vody. Uprostred suchej zložky urobte jamku a do nej vmiešajte mokrú zložku, kým sa všetko nespojí. Rúru predhrejte na 180 °C.

Do formy na muffiny vložte 12 papierových košíčkov a lyžicou do nich rozdeľte cesto. Pečte v predhriatej rúre 25 – 30 minút, kým nie sú upečené.

Upečené muffiny vytiahnite z rúry a nechajte stáť vo forme 10 minút, potom ich vyberte a nechajte vychladnúť. Na krém zmiešajte tvaroh, PDM, sušený kokos a kokosové mlieko. Muffiny ozdobte krémom a posypte ich trochou mletej škorice.

Tip: Pre redšiu konzistenciu polevy môžete použiť nízkotučné kokosové mlieko alebo kokosový nápoj, pokiaľ nie je k dispozícii, môžete použiť vodu.