Ing. Nicolas Mikeš
Vajnorská 51, Bratislava
Ingrediencie
Batatové muffiny:
- 1 (375 g) batat – mala by z neho byť 1 šálka kaše, ale pre istotu odvážte
- 240 ml vody
- 200 g (2 šálky) ovsených vločiek
- 40 g kokosového alebo hnedého cukru
- 1 lyžica prášku do pečiva
- 1 lyžička škorice
- štipka soli
- 1 odmerka (7 g) Multivlákninového nápoja s jablkovou príchuťou
- 1 odmerka (26 g) Formula 1 s pikantnou jablkovou príchuťou
- ½ odmerky (14 g) Protein drink mix
- 100 g orechového masla, napr. mandľového, kešu, lieskovoorieškového alebo arašidového
- 1 šálka roztlačených batatov
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 2 vajcia
Kokosový krém:
- 100 g odtučneného tvarohu
- ½ odmerky (14 g) Protein drink mix
- 20 g sušeného kokosu
- 15 ml nízkotučného kokosového mlieka
Postup:
Vďaka batatom sú tieto muffiny krásne nadýchané, zatiaľ čo kokosová poleva im dodáva lahodnú sladkosť. Tento recept je plný prospešných látok Formula 1 s pikantnou jablkovou príchuťou, Multivlákninového nápoja a Protein drink mix, čo je ideálny spôsob, ako telu dopriať extra živiny, vlákninu a bielkoviny.
Olúpané bataty (nakrájané na 1 cm kúsky) varte na miernom ohni pod pokrievkou domäkka. Zlejte väčšinu prebytočnej vody. Znížte teplotu a nechajte vstrebať zvyšok vody. Dobre roztlačte a nechajte vychladnúť.
Ovsené vločky pomocou kuchynského robota pomeľte najemno. Pridajte cukor, prášok do pečiva, mletú škoricu, soľ, Multivlákninový nápoj s jablkovou príchuťou, Formula 1 s pikantnou jablkovou príchuťou a PDM.
Do batatovej kaše vmiešajte orechové maslo, vanilkový extrakt, vajcia a 240 ml vody. Uprostred suchej zložky urobte jamku a do nej vmiešajte mokrú zložku, kým sa všetko nespojí. Rúru predhrejte na 180 °C.
Do formy na muffiny vložte 12 papierových košíčkov a lyžicou do nich rozdeľte cesto. Pečte v predhriatej rúre 25 – 30 minút, kým nie sú upečené.
Upečené muffiny vytiahnite z rúry a nechajte stáť vo forme 10 minút, potom ich vyberte a nechajte vychladnúť. Na krém zmiešajte tvaroh, PDM, sušený kokos a kokosové mlieko. Muffiny ozdobte krémom a posypte ich trochou mletej škorice.
Tip: Pre redšiu konzistenciu polevy môžete použiť nízkotučné kokosové mlieko alebo kokosový nápoj, pokiaľ nie je k dispozícii, môžete použiť vodu.